Twee minderjarige tieners aangehouden voor reeks scooterdiefstallen in Pijnacker-Nootdorp

Twee minderjarige tieners aangehouden voor reeks scooterdiefstallen in Pijnacker-Nootdorp

Voor zes scooterdiefstallen in Pijnacker en Nootdorp zijn afgelopen weekend twee jongens van 16 jaar oud opgepakt. Twee agenten merkten hen zaterdagnacht op, waarna ze probeerden te vluchten. Een van de twee jongens werd gelijk opgepakt, de andere de volgende dag.

Achtervolging
De twee scooterrijders vielen op bij de politie omdat ze geen helm droegen en geen licht aan hadden. Daarna vluchtten de jongens iedere keer een andere richting in. Één jongen kon worden gepakt en bleek op een gestolen scooter te rijden.

Gestolen scooters
De tweede jongen kon de volgende dag worden aangehouden. Volgens de politie zijn de jongens uit Pijnacker verantwoordelijk voor zes scooterdiefstallen die de afgelopen tien dagen plaatsvonden. Inmiddels zijn alle scooters teruggevonden. Binnenkort moeten de jongens zich voor hun daden verantwoorden.


Door: Tamara Bruggemans-Lepage