Gemeente Leidschendam-Voorburg stuurt brandbrief naar minister over N14

Gemeente Leidschendam-Voorburg stuurt brandbrief naar minister over N14

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) van Leidschendam-Voorburg vraagt middels een brandbrief aan demissionair minister Harbers (Infrastructuur) voor een spoedige realisatie van ongelijkvloerse kruisingen op de N14.

Bereikbaarheid gemeente onder druk
De gemeente geeft te kennen dat de bereikbaarheid van een groot deel van Leidschendam-Voorburg onder druk staat door de problemen met de doorstroming op de N14. Dit zorgt er ook voor dat de verkeersdruk voor problemen zorgt op overige wegen in de gemeente. Ook verwacht de gemeente dat komende jaren er alleen maar meer verkeer bij komt, waardoor de verkeersdruk alsmaar hoger zal worden.

N14
Al in 2010 werd vanuit het Rijk besloten dat de N14 verbeterd zou worden. Ook bij de realisatie van de Mall of the Netherlands werd in de plannen geanticipeerd op deze herontwikkeling van de infrastructuur. Daarbij zouden twee ongelijkvloerse kruisingen worden gerealiseerd om de doorstroming te verbeteren.

Stikstof
In maart maakte minister Harbers al bekend dat er een streep zou gaan door verschillende infrastructurele projecten. Reden hiervoor is de stikstofuitstoot en dat het een forse geldbesparing voor de regering zou betekenen. Eind juni werd bekend welke projecten het betrof en bleek dat de N14 op deze lijst stond.

Brandbrief
Het college van B&W heeft nu ‘grote zorgen’ geuit over de bereikbaarheid van de gemeente én regio per auto, en de leefbaarheid van verschillende wijken. Door middel van een brandbrief aan de minister wordt gevraagd alsnog het project door te laten gaan en de ongelijkvloerse kruisingen op de N14 spoedig te realiseren.