Capellenaar die explosief bij woning plaatste schuldig bevonden, maar komt wel vrij

Capellenaar die explosief bij woning plaatste schuldig bevonden, maar komt wel vrij

De 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel die een vuurwerkbom tot ontploffing bracht bij de woning aan het Burgemeester Schölvinckplein in Nootdorp, komt weer vrij. Hoewel de man schuldig werd bevonden, hoeft hij niet terug de cel in.

Kledingruil
De man verklaarde eerder tijdens de rechtszaak dat hij zou zijn opgelicht tijdens een kledingruil. Uit woede zou hij het explosief hebben afgestoken bij de woning in Nootdorp, waar de oplichter volgens hem zou verblijven. Inmiddels was de woning al leeg, nadat nog geen maand eerder ook al een ontploffing was geweest op de President Kennedystraat. De verdachte kon diezelfde avond op de A20 worden aangehouden.

Schuldig, maar toch vrij
De rechter oordeelde dat de jongeman schuldig is. Die legde de Capellenaar 270 dagen jeugddetentie op, waarvan 76 dagen voorwaardelijk. Omdat de jongen sinds begin dit jaar al vastzat, betekent dit dat hij per direct vrijkomt. Als hij binnen twee jaar zijn proeftijd overtreedt, moet hij de resterende dagen alsnog uitzitten.