Achtervolging vanuit Voorburg eindigt in ravage op Haagse Lekstraat

Achtervolging vanuit Voorburg eindigt in ravage op Haagse Lekstraat

De politie heeft dinsdag 25 juli een einde gemaakt aan een achtervolging vanuit Voorburg. Er is één aanhouding verricht.

Onverzekerd
De achtervolging begon op de Spinozalaan toen agenten de onverzekerde Mercedes in het vizier kregen. Vervolgens is de automobilist ervandoor gegaan en behaalde snelheden van boven de 100 km/u binnen de bebouwde kom. Meerdere politievoertuigen sloten aan bij de achtervolging en probeerden de snelheidsduivel te stoppen, voordat er ongelukken zouden gebeuren.

Ravage
Uiteindelijk eindigde de achtervolging op de Lekstraat in Den Haag. Daar reed de automobilist een verkeerslicht omver en werd het voertuig vervolgens klemgereden door de meerdere politiewagens. Zowel de Mercedes als meerdere politievoertuigen liepen hierbij schade op.

Lachgas
De bestuurder is direct aangehouden door de agenten. In de auto werden meerdere lachgasflessen, -cilinders en dozen met ballonnen gevonden. Ter plaatse is een alcohol- en speekseltest (voor het gebruik van drugs) afgenomen bij de aangehouden man.