Grote hoeveelheid lachgasflessen aangetroffen in Nootdorp

Grote hoeveelheid lachgasflessen aangetroffen in Nootdorp

De politie heeft woensdag 26 juli een grote hoeveelheid lachgasflessen aangetroffen in een pand aan de Meesterstraat in Nootdorp. Een 36-jarige Nootdorper is aangehouden.

Melding
De politie laat weten dat zij naar aanleiding van een melding het pand betraden. Direct zagen agenten de lachgasflessen liggen. In totaal gaat het om 1.277 flessen, waarvan een gedeelte nog verzegeld was. De straatwaarde wordt rond de 90.000 euro geschat. Het lachgas is in beslag genomen en het pand is verzegeld.

Een 36-jarige man uit Nootdorp is aangehouden als verdachte. Hij wordt verdacht van het overtreden van de Opiumwet, zo laat de politie weten. Of de man in het pand werd aangehouden of elders is niet bekend. De man zit vast voor verhoor.

Lachgasverbod
Lachgas is sinds 1 januari 2023 opgenomen in de Opiumwet als verboden middel. Enkel voor professioneel gebruik is het nog toegestaan, zoals voor bijvoorbeeld medische of technische doeleinden. Sinds 1 juli zijn politie en OM aan de slag gegaan om de handel, transport, productie en het bezit van het lachgas aan te pakken.