Afvalcontainers op Handelskade beklad met hakenkruizen, gemeente doet aangifte

Afvalcontainers op Handelskade beklad met hakenkruizen, gemeente doet aangifte

De Gemeente Rijswijk doet aangifte, nadat er hakenkruizen zijn aangebracht op afvalcontainers en een informatiebord op de Handelskade. Dit heeft de gemeente bekend gemaakt.

Hakenkruizen
De symbolen werden opgemerkt door een inwoner op de avond van 31 juli. De hakenkruizen waren aangebracht op diverse afvalcontainers en een gemeentelijk informatiebord. De passant heeft de gemeente ingelicht, waarna de bekladding de volgende ochtend direct zijn verwijderd.

‘Schandalig en onacceptabel’
Burgemeester Huri Sahin is furieus over het voorval: “Het is schandalig en onacceptabel dat er nazisymbolen in de openbare ruimte zijn geklad. In onze gemeente is er geen ruimte voor discriminatie en antisemitisme. We doen dan ook aangifte bij de politie omdat het onze eigendommen betreft en omdat we hopen dat de daders worden gepakt. Ik ben de inwoner dankbaar die zo alert was en dit aan ons heeft doorgegeven.”

Tips melden
Mensen die meer weten over wie de bekladdingen heeft aangebracht, worden gevraagd tips door te geven aan de politie via 0900-8844.