Nootdorpse Paardendag met kortebaandraverij op dinsdag 8 agustus

Nootdorpse Paardendag met kortebaandraverij op dinsdag 8 agustus

Op dinsdag 8 augustus vindt in Nootdorp de Kortebaandraverij plaats. Cassidy Bid was in 2022 de glorieuze winnaar van de kortebaandraverij in Nootdorp, pikeur John Dekker werd daarmee eigenaar van de fel begeerde Zilveren Zweep. Welk duo volgt hen op?

Parcours aan De Poort
Deze kortebaandraverij zal worden verreden aan De Poort. Omdat deze locatie kaarsrecht is, leent deze zich uitstekend voor het evenement. De eerste start is om 13.30 uur, de finaleritten worden om 18.00 verwacht. De burgemeester van Pijnacker-Nootdorp, Björn Ligthart, zal de Zilveren Zweep uitreiken.

Deelnemers
De organisatie zal in de dagen voorafgaand aan het evenement de deelnemerslijst bekend maken. Er kunnen maximaal 24 koppels meedoen. Bij voldoende inschrijvingen vindt er op vrijdag g4 augustus een loting worden verricht. De deelnemerslijst zal hierna te vinden zijn via kortebaanbond.nl.

Caroline Aalbers, die haar roots in Nootdorp heeft, is dit seizoen vooralsnog de meest succesvolle pikeur op de kortebaan. Caroline won dit seizoen al vijf maal met Gaya Vip, Jet Bianco, Cassidy Bid en tweemaal met Leo GS. Bij deelname maken deze paarden opnieuw kans op de winst.

Ponybrunch
Om half een ’s middags wordt de Nootdorpse Paardendag gestart met de traditionele ponybrunch. Deze wordt georganiseerd op het parkeerterrein tussen voetbalvereniging SV Nootdorp en basisschool de Waterwilg. De feestelijk uitgedoste pony’s en kinderen zullen zich voorstellen aan het publiek, waarna de brunch begint. Alle deelnemers krijgen een op paarden verzorging gerelateerd cadeau en voor de mooiste combinatie is er een ereprijs. Voor alle aanwezig kinderen is er een traktatie.

Attracties
In de middag zijn er vanaf 14.00 uur op hetzelfde parkeerterrein diverse jeugdattracties, onder andere pony rijden. Meer informatie is te vinden via kortebaannootdorp.nl.