Ontruiming ouderenwoningen na gaslek in Leidschendam

Ontruiming ouderenwoningen na gaslek in Leidschendam

Dinsdag 1 augustus zijn meerdere woningen ontruimd aan de Zaagmolenstraat in verband met een gaslek. De bewoners worden elders opgevangen.

Gas
Even na het middaguur werd het lek in het gebouw opgemerkt, waarna de brandweer werd gealarmeerd. Netbeheerder Stedin is aanwezig en samen met de brandweer bezig om het lek te dichten. Het gas is inmiddels afgesloten en het gebouw wordt geventileerd.

Ontruiming
In verband met het lek zijn de hulpdiensten begonnen met de ontruiming van het gebouw. Het betreft een seniorencomplex waar ouderen semi-zelfstandig wonen. De ouderen die er woning worden in een naastgelegen zorgcentrum opgevangen.

Een bewoner raakte lichtgewond toen die zijn in paniek geraakte kat probeerde op te pakken. De man is door het aanwezige ambulancepersoneel ter plaatse behandeld.