Kerkbrug teruggeplaatst, maar moet in najaar alweer eruit

Kerkbrug teruggeplaatst, maar moet in najaar alweer eruit

De Kerkbrug in Voorburg is maandag 7 augustus na onderhoud weer teruggeplaatst, maar moet er later dit jaar opnieuw uit. Tijdens de onderhoudsbeurt zijn er namelijk scheurtjes ontdekt. Dit meldt Omroep West.

Onderhoudsbeurt
De Kerkbrug is de eerste van drie Vlietbruggen in de gemeente die een grote onderhoudsbeurt heeft gekregen. Zo’n anderhalve maand konden mensen niet bij het oude centrum van Voorburg over de Vliet.

Scheurtjes
Tijdens het onderhoud bleken er scheurtjes in de brug te zitten. Hierdoor moet de brug later dit jaar opnieuw eruit om gerepareerd te worden. Dat betekent dat verkeer drie weken lang weer moet omrijden. De exacte data zijn nog niet bekend, maar het zal vermoedelijk in november of december plaatsvinden. In de tussentijd houdt de provincie Zuid-Holland de brug in de gaten.