Wethouder en scholieren Mariaschool trappen ‘Wij gaan weer naar school’-campagne af

Wethouder en scholieren Mariaschool trappen ‘Wij gaan weer naar school’-campagne af

In Rijswijk is gedurende de maand september de ‘Wij gaan weer naar school’-campagne, waarin automobilisten erop gewezen worden dat het extra druk is op de weg met scholieren. Wethouder Armand van de Laar trapte deze campagne samen af met de kinderen van de Mariaschool.

Campagne
Door de hele gemeente zie je nu borden en posters met de tekst “Wij gaan weer naar school”. Dit zijn posters en borden met Dick Bruna figuren en scholieren op de fiets. De posters roepen weggebruikers op extra uit te kijken en op hun snelheid te letten.

Wethouder Armand van de Laar (Mobiliteit) legt uit waarom het belangrijk is dat er aandacht is voor dit onderwerp: “Het is belangrijk dat kinderen ontspannen en onbezorgd van en naar hun school in de buurt kunnen lopen en fietsen. September is de maand dat in Nederland de meeste scholieren door automobilisten worden aangereden. Als autorijders en de schoolgaande kinderen goed opletten en zich concentreren op het verkeer, kunnen we dit verminderen. Met de campagne hopen we dat verkeersdeelnemers meer bewust worden van hun eigen gedrag.”

De gemeente werkt ook aan het veiliger maken van belangrijke schoolroutes waar ouders met kinderen of jongeren zelfstandig veilig naar school kunnen fietsen. Dit gebeurt door kruisingen aan te passen, fietspaden te verbreden en auto’s te laten rijden op de hoofdverkeersroutes door Rijswijk. Tijdens de ochtend werden kinderen ook door de wethouder gestimuleerd om hier over na te denken en ideeën door te geven aan de gemeente.

Mariaschool
De campagne werd dit jaar afgetrapt bij de Mariaschool. Wethouder Van de Laar ging in gesprek met de jonge scholieren over hoe zij naar school gaan, en of zij zelf wel eens een ongeluk hebben meegemaakt. Ook vroeg hij de kinderen hoe zij de weg naar school ervaren. Kan deze veiliger?

Uiteraard was er na het moment ook een feestelijk tintje. Met bellenblaas en zebramaskers begonnen de kinderen al juichend de campagne én de start van hun nieuwe schooljaar.