Mobiele milieustraat als antwoord op sluiting milieustraat in Nootdorp

Mobiele milieustraat als antwoord op sluiting milieustraat in Nootdorp

Als oplossing voor de milieustraat in Nootdorp die per 1 januari zal sluiten, komt de gemeente in samenwerking met afvalverwerker Avalex met een mobiele milieustraat. Dit heeft de gemeente bekend gemaakt.

Sluiting milieustraat
Vanwege financiële redenen en de volgens Avalex goede bereikbaarheid van andere milieustraten in Ypenburg en Delft heeft de afvalverwerker besloten de milieustraat in Nootdorp te sluiten. Hoewel de gemeente bezwaar maakte tegen deze beslissing, zet Avalex het besluit door. Per 1 januari gaat de Nootdorpse afvallocatie daarom dicht.

Alternatief
Ondanks dat Avalex het besluit door besloot te zetten, gaf de gemeente aan met het bedrijf in gesprek te blijven voor alternatieve oplossingen. Nu is bekend gemaakt dat er een mobiele milieustraat kan komen. Deze zal op bepaalde dagen in het centrum van Nootdorp en Pijnacker staan, zodat inwoners daar bepaald soort afval langs kunnen brengen.

Wethouder Marieke van Bijnen (afval- en grondstoffenbeleid): “Een mobiele milieustraat is een laagdrempelige mogelijkheid, om kleine hoeveelheden grofvuil en klein chemisch afval (KCA) in te zamelen. Het is een marktwagen, met een flexibele inrichting. Zo kunnen veel soorten afval en grondstoffen gescheiden worden ingezameld.”

“Ik ben blij dat we inwoners een laagdrempelig alternatief kunnen bieden”, vervolgt Van Binnen. “Als het in een tas past, mag het worden aangeboden. Voor de grotere spullen en overig grofvuil kunnen inwoners naar de overige nabijgelegen milieustraten van Avalex (zoals Delft en Ypenburg/Rijswijk) met de Avalex pas.”

Verdere invulling
De mobiele milieustraat komt één dag per maand in Nootdorp, in of nabij De Parade, en één dag per maand in Pijnacker, op het Raadhuisplein. De dagen worden nog afgestemd, evenals de precieze locaties. Daarover volgt later meer informatie.

In de mobiele milieustraat kunnen inwoners terecht om de volgende soorten afval te brengen:
•          Elektra (bijvoorbeeld huishoudelijke apparaten met een batterij of stekker)
•          Klein Chemisch Afval (verf, olie, frituurvet, spaarlampen en batterijen)
•          Kunststof (bijvoorbeeld speelgoed, emmers, bloempotten)
•          Hout (bijvoorbeeld plank, vogelhuisje, krukje)
•          Metalen (bijvoorbeeld keukengerei, koekenpan, gereedschap)