Politie deelt beelden dader van explosies Karpaten

Politie deelt beelden dader van explosies Karpaten

De politie heeft camerabeelden gedeeld waarop de dader is te zien van tenminste één explosie bij een woning aan de Karpaten in Leidschendam. Hij wordt ook verdacht van het veroorzaken van een eerdere explosie aan hetzelfde adres.

Ontploffingen
Bij de bewuste woning is tweemaal een ontploffing geweest: op donderdag 28 juli 2022 rond 01.50 uur, en een jaar later op maandag 3 juli rond 01.30 uur. Tijdens beide incidenten raakte niemand gewond, maar zorgden de explosies wel voor veel schade aan de woning.

Bij beide ontploffingen heeft één man het explosief achtergelaten, zo laat de politie weten. De politie vermoedt dan ook dat het om dezelfde dader gaat. Over het motief van de explosies tasten zowel politie als bewoners in het duister.

Camerabeelden
De dader is op camerabeelden te zien. De politie heeft nu de beelden verspreid, in de hoop dat iemand deze persoon herkend.

Mensen die tips hebben over de ontploffingen of de dader denken te herkennen, worden gevraagd dit door te geven aan de recherche. Dit kan door te bellen met de opsporingstiplijn op 0800-6070 of via het online tipformulier. Anoniem tips doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000. Ook kan contact opgenomen worden met het Team Criminele Inlichtingen via 088-9647543.