Auto in lichterlaaie op Van der Kooijweg, verband met dodelijke schietpartij onderzocht

Auto in lichterlaaie op Van der Kooijweg, verband met dodelijke schietpartij onderzocht

Maandagavond 28 augustus is een auto in vlammen opgegaan op de Van der Kooijweg in Rijswijk. Er wordt momenteel uitgegaan van brandstichting. Ook wordt een mogelijk verband met een fatale schietpartij eerder in Den Haag onderzocht.

Vlammen
De brandweer ontving rond half tien ’s avonds melding van een brandende auto op een afgelegen parkeerplaats in de wijk Hoekpolder. Bij aankomst van de brandweer stond het voertuig in lichterlaaie. Omdat het een hybride auto betreft, hadden de brandweerlieden moeite om het voertuig te blussen.

Onderzoek
Vooralsnog is het onduidelijk hoe de brand is ontstaan, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie heeft de omgeving afgezet en zal verder onderzoek doen.

Eerder op de avond vond er een schietpartij plaats op de Orlandostraat, waarbij een dodelijk slachtoffer is gevallen. Er wordt onderzocht of het afgebrande voertuig in verband staat met dat incident.

Mensen die getuige waren of iets verdachts hebben gezien, kunnen tips doorgeven aan de politie via 112. Anoniem tips melden kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.