Jordy Loof nieuwe fractievoorzitter van Rijswijkse VVD

Jordy Loof nieuwe fractievoorzitter van Rijswijkse VVD

De Rijswijkse VVD heeft een nieuwe fractievoorzitter. De lokale fractie heeft Jordy Loof gekozen als opvolger van Coen Sleddering.

Vertrek Sleddering
Begin juli kondigde Coen Sleddering zijn vertrek aan na zes jaar in de Rijswijkse gemeenteraad te hebben gezeten. Die maand werd hij zeventig jaar oud, “de leeftijd voor politici, net als voor burgemeesters en rechters, om te stoppen met het uitoefenen van hun functie”, aldus Sleddering. Ook voor de politieke loopbaan was Sleddering verbonden aan verschillende lokale organisaties.

Fractievoorzitter
Met het vertrek van Coen Sleddering moest de lokale fractie van de VVD op zoek naar een nieuwe fractievoorzitter. Tijdens de fractievergadering van 29 augustus heeft de fractie gekozen voor Jordy Loof als opvolger.

Jordy was vereerd dat de fractie hem heeft gekozen als nieuwe fractievoorzitter en wil het vertrouwen graag waarmaken: “Ik ga met veel energie aan de slag! Rijswijk noem ik al lange tijd met trots en plezier mijn thuis. Het is een grote eer dat ik mijn stad kan dienen in de gemeenteraad als fractievoorzitter van de Rijswijkse VVD. We zitten in Rijswijk in een goede positie, met een sterke fractie, wethouder en een mooi coalitieakkoord. Daarnaast is het ontzettend gezellig bij de Rijswijkse VVD.”

Loof zal na zijn installatie als lid van de raad op 21 september de rol van fractievoorzitter op zich nemen.