Moestuin De Driesprong al bijna tien jaar plek van ontspanning: “Prachtpark!”

Moestuin De Driesprong al bijna tien jaar plek van ontspanning: “Prachtpark!”

Moestuin De Driesprong is een sociale buurttuin gelegen in de wijk Te Werve. Hier komen wijkbewoners samen om te tuinieren. Al bijna tien jaar is de moestuin een plek waar bewoners kunnen ontspannen, tips kunnen uitwisselen, maar ook oogst kunnen ruilen wanneer er over is. De moestuin heeft 22 percelen die worden verpacht aan bewoners waar ze een heel jaar door kunnen tuinieren. 

Initiatief wijkbewoners
Uiteindelijk na veel overwegingen is het de bewoners gelukt om het idee van een moestuin werkelijkheid te laten worden. Annie (86 jaar) is eigenaresse van één van de percelen en vindt het geweldig dat ze hier heerlijk kan tuinieren. Ze is ook erg blij dat er steeds meer groen in Rijswijk komt. “Ik vind park Driesprong een prachtpark. Het is een ideaal park voor kinderen om te spelen tussen al het groen”, aldus Annie. Van snijbonen tot aan wilde bloemen, moestuin de Driesprong heeft het allemaal.

Meer groen in Rijswijk
In 2021 werd Rijswijk al uitgeroepen tot ‘groenste stad van Nederland’. Door heel Rijswijk is steeds meer groen te zien, wat tot stand is gekomen door initiatieven van bewoners. Heb je nou samen met je buren een idee om je straat of buurt groener te maken? Dan kan het idee in aanmerking komen voor een subsidie van €250 euro.  

Op samen.rijswijk.nl/groen kun je meer lezen over hoe je een geveltuin kunt aanleggen, een boomtuin kunt adopteren, of je Groen Idee samen met de buurt kunt waar maken.