Basisschool RKBS de Waterwilg doet mee met inzamelingsactie van Wecycle

Basisschool RKBS de Waterwilg doet mee met inzamelingsactie van Wecycle

Dit jaar doet doen de kinderen van basisschool RKBS de Waterwilg Nootdorp mee aan de inzamelingsactie voor afgedankte, kleine elektrische apparaten van Wecycle. En dit is hard nodig, omdat er nog miljoenen apparaten in huizen liggen die niet meer of nooit gebruikt worden. Daarom vragen de kinderen nu aan iedereen in de gemeente om hun oude apparaten tevoorschijn te halen, zodat ze gerecycled kunnen worden of een tweede leven kunnen krijgen. 

Schoolkrant
Door de speciale schoolkrant leren de kinderen dat er niet alleen veel oude apparaten in kasten liggen, maar ook dat er veel spullen zijn die helemaal niet op apparaten lijken. Bijvoorbeeld een verjaardagskaart met muziek of een pratend speelgoed. Doormiddel van deze krant leren de kinderen op een leuke manier meer over het recyclen van deze spullen. Ook leren ze waarom het nou ze belangrijk is dat we hier duurzaam mee omgaan. 

Inzamelingsactie
Door heel Nederland doen er basisscholen mee. De Wecycle schoolkranten worden verspreid over 1500 basisscholen. Deze campagne en inzamelingsactie is bedoeld om kinderen ervan bewust te laten worden, dat ook zij zelf een duurzaam steentje kunnen bijdragen. In ruil voor de ingezamelde apparaten krijgt de school een leuke beloning, een certificaat en worden de apparaten weer nieuwe grondstoffen.