Deze monumenten kan je bezoeken tijdens monumentendag in Leidschendam-Voorburg

Deze monumenten kan je bezoeken tijdens monumentendag in Leidschendam-Voorburg

Wil jij Leidschendam-Voorburg in een heel ander daglicht bekijken? Al jaren lang wordt er het tweede weekend van september (dit jaar de 9e en 10e) de open monumentendag georganiseerd. Meer dan driehonderd lokale comités en 18.000 vrijwilligers over het hele land helpen hier aan mee. Ook in Leidschendam-Voorburg openen verschillende locaties de deuren.

Open Monumentendag
Tijdens de open monumentendag draait alles om monumenten in en rondom jouw omgeving. Een hele hoop monumenten openen gratis hun deuren voor het hele weekend zodat u er een kijkje kan nemen. Ook worden er activiteiten georganiseerd zoals rondleidingen, fietsroutes, muziekvoorstellingen en nog veel meer.

Leidschendam-Voorburg
In Leidschendam-Voorburg zijn maar liefst 38 verschillende monumenten en activiteiten te bezoeken. Zo heb je bijvoorbeeld het tennis park Vreugd en Rust. Dit tennispark is in 1928 opgericht en heeft zes banen beschikbaar. Wat zo bijzonder aan dit tennispark is, is dat de locatie zich bevind tussen eeuwenoude bomen en op de zelfde plek als de oude moestuintjes van prinses Marianne (dochter van koning Willem I ). Mocht je iets met de kinderen willen doen is er een speurtocht door het Huygens kwartier. Hier ga je langs historische monumenten in Voorburg. Voorburg heeft een erg rijke geschiedenis aan erfgoed en op deze locaties kunnen de kinderen misschien nog geheimen ontdekken die men nog niet kent. 

Wil je meer informatie over alle monumenten die je in Rijswijk en andere gemeenten kan bezichtigen, ga dan naar openmonumentendag.nl.