Agenten gewond bij aanhouding in Voorburg

Agenten gewond bij aanhouding in Voorburg

Donderdag 7 september zijn twee agenten gewond geraakt bij een aanhouding van een minderjarige verdachte in Voorburg. Dit heeft de politie bekend gemaakt en vraagt eventuele getuigen om zich te melden.

Onrust bij school
De politie zegt dat er rond 16.00 uur een melding kwam van ‘onrust’ bij een school aan de Delflandlaan in Voorburg. Agenten die op de melding af waren gegaan, wilden een persoon controleren. Deze zou volgens de politie niet hebben willen meewerken, waarop werd besloten hem aan te houden. Hierop zou de man dusdanig in verzet zijn gegaan, waardoor twee agenten gewond zouden zijn geraakt. Uiteindelijk is de verdachte, een 14-jarige jongen uit Den Haag, alsnog aangehouden.

Verdere details over de onrust, het letsel, en of de jongen leerling was van de school, heeft de politie niet bekend gemaakt. Wel zegt de politie het geweld af te keuren: “De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.”

Onderzoek
De politie doet verder onderzoek naar het incident en vraagt eventuele getuigen om contact op te nemen. Dit kan door te bellen naar 0900-8844, of anoniem tips door te geven via Meld Misdaad Anoniem. Dit kan via 0800-7000 of via de website.