Publieksbalies gemeente twee dagen gesloten vanwege verhuizing naar Huis van de Stad

Publieksbalies gemeente twee dagen gesloten vanwege verhuizing naar Huis van de Stad

Op vrijdag 3 november verhuizen de publieksbalies van de gemeente naar het Huis van de Stad. Precies 20 jaar na de sluiting van het ‘oude stadhuis’ kunnen Rijswijkers dus weer terecht voor al hun burgerzaken aan de Generaal Spoorlaan in Rijswijk.

Tijdelijk gesloten
Door de verhuizing is het voor inwoners niet mogelijk om zaken te regelen aan de balie van vrijdag 3 november tot en met maandag 6 november. Op 7 november openen de nieuwe balies in het Huis van de Stad.

Wel telefonisch bereikbaar
De gemeente geeft aan dat ze er alles aan doet om de overgang naar de nieuwe locatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. De gemeente blijft wel telefonisch bereikbaar op 14070.

En dan te bedenken…
Het is toch leuk om nog even stil te staan bij het feit dat het geen vanzelfsprekendheid is dat Rijswijkers weer welkom zijn in het ‘oude stadhuis’. Vanaf 2003, toen de gemeente verhuisde naar het Bogaardplein, zijn er verschillende plannen geweest om het pand te slopen. Er zouden twee grote woontorens gebouwd worden van ruim 100 meter. Ook waren er plannen om op de locatie een bioscoop neer te zetten met 900 zitplaatsen. Ook is er sprake geweest dat de ambassade van de Verenigde Staten, zich zou vestigen in het pand, maar een hotel en een centrum voor artistieke ouderen hebben ook op de lijst van mogelijkheden gestaan.