CDA-lid Simon Geleijnse vertrekt uit Rijswijkse gemeenteraad

CDA-lid Simon Geleijnse vertrekt uit Rijswijkse gemeenteraad

Gemeenteraadslid Simon Geleijnse vertrekt. Dit maakt zijn lokale fractie van het CDA dinsdag 12 september bekend. Het vertrek gaat gepaard met de oprichting van het Nieuw Sociaal Contract, de nieuwe partij van Pieter Omtzigt.

Ontslagbrief
Per brief heeft Geleijnse aangegeven te zullen vertrekken. Op 22 september zal hij zijn ontslag nemen, maar zal raadslid blijven tot zijn opvolger tot de raad is toegelaten. Hij zal dus niet per direct vertrekken.

Nieuw Sociaal Contract
In de brief geeft het raadslid aan zijn CDA-lidmaatschap op te hebben gezegd, vanwege werkzaamheden voor het Nieuw Sociaal Contract (NSC), de nieuwe partij van Pieter Omtzigt. “Daarom neem ik ontslag, zodat een CDA-er van de kieslijst mijn zetel kan innemen.”

Trots
In de brief staat verder vermeld dat Geleijnse trots en met plezier terugkijkt op afgelopen periode. “Met veel enthousiasme en plezier was ik de afgelopen tijd gemeenteraadslid in Rijswijk, de gemeente waar ik nog maar ruim twee jaar woon. Met trots kijk ik terug op al het werk, de contacten met inwoners, de vergaderingen, het voorzitten en de aangenomen moties en amendementen. Het was me een waar genoegen.”

In zijn ontslagbrief bedankt Geleijnse verder zijn collega’s en alle anderen waar hij mee samen heeft gewerkt. Ook richt hij zich tot de inwoners: “Dank voor uw vertrouwen, dank voor alle berichten en contacten. U weet mijn collega’s te vinden! Blijf betrokken, bezoek raadsvergaderingen en meld u aan bij een politieke partij en doe mee. Samen maken we Rijswijk!