Plaatsing van ‘Stolpersteine’ in Leidschendam-Voorburg

Plaatsing van ‘Stolpersteine’ in Leidschendam-Voorburg

Op 2 oktober worden er voor 15 huizen in Voorburg, Leidschendam en Den Haag 42 Stolpersteine, ook wel Struikelstenen genoemd, in de stoep geplaatst. 

Gedenkstenen met een verhaal
In de huizen waar de Stolpersteine worden geplaatst,woonden Joodse families die in de Tweede Wereldoorlog werden weggevoerd naar vernietigingskampen van de Nazi’s. In totaal zijn er 234 Joden uit Leidschendam-Voorburg in de oorlog omgekomen. Om hier blijvend aandacht aan te geven, worden de komende jaren struikelstenen voor hun laatste woonhuis geplaatst. Voor dit doel is een aantal jaren geleden de Stichting Stolper­steine Leidschendam-Voorburg opgericht. En tot nu toe zijn er zo’n 101 struikelstenen in de gemeente geplaatst.