120 kilo vuurwerk gevonden in rijtjeshuis in Leidschendam

120 kilo vuurwerk gevonden in rijtjeshuis in Leidschendam

In een woning in Leidschendam heeft de politie donderdag 21 september 120 kilo aan illegaal vuurwerk in beslag genomen. Dit laat de politie weten.

Onderzoek
Bij een onderzoek elders in het land kwam informatie naar voren dat er vanuit een woning in Leidschendam illegaal vuurwerk werd verkocht. Donderdagavond traden agenten de woning binnen. Het exacte adres is niet bekendgemaakt, maar het zou gaan om een rijtjeshuis in een woonwijk.

In de woning werden verschillende soorten vuurwerk gevonden en in beslag genomen. In totaal gaat het om 120 kilo. Het onderzoek gaat vooralsnog verder. Het in beslag genomen vuurwerk zal op een later moment worden vernietigd.

Rechter
De verdachte is verhoord en zal zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden. Voor de in beslag genomen hoeveelheid riskeert deze persoon een taakstraf en mogelijk gevangenisstraf. Zowel het verkopen als het kopen van illegaal vuurwerk is strafbaar en een misdrijf.