[VIDEO] Pijnacker-Nootdorp zoekt kinderburgemeester

[VIDEO] Pijnacker-Nootdorp zoekt kinderburgemeester

Afgelopen vrijdag, 22 september, was burgemeester Björn Lugthart op bezoek bij Octantschool Schatkaart in Pijnacker-Noord om zijn zoektocht naar een nieuwe kinderburgemeester te starten. Hij werd hartelijk ontvangen door de kinderen van groep 7/8.

Kinderburgemeesterverkiezing
Tijdens zijn bezoek in de klas heeft de burgemeester verteld wat ‘de kinderburgemeester’ inhoudt en hoe de verkiezing straks gaat verlopen. Dit vonden de kinderen erg interessant en werden door dit verhaal enthousiast om deel te nemen aan de kinderburgemeesterverkiezing.

Kinderen dragen amtsketen
Ook mocht de ambtsketen om de beurt gedragen worden en konden zij ervaren hoe dit aanvoelt. De burgemeester kijkt er naar uit om straks de hulp van de toekomstige kinderburgemeester te krijgen. De kinderburgemeester assisteert bij de intocht van sinterklaas, de avondvierdaagse, kinderboekenweek en nog veel meer. Alle kinderen wilden na afloop wel kinderburgemeester worden.