Grootschalige verkeerscontrole in Rijswijk

Grootschalige verkeerscontrole in Rijswijk

Recent heeft de politie Rijswijk in samenwerking met diverse andere partners een grootschalige verkeerscontrole gehouden. Op de Rijswijkse Gemeentewerf werden in één avond meer dan 75 bestuurders bekeurd!

Niet alleen verkeersboetes
Naast de gebruikelijke verkeersboetes zoals rijden onder invloed, bellen tijdens het rijden en rijden zonder helm, werden er ook nog andere opvallende feiten geconstateerd; zo is er een rijbewijs in beslag genomen van een persoon die voor de vierde keer werd betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Bij twee illegale vreemdelingen werden hun vermoedelijk valse paspoorten ingenomen. Ook werd in de omgeving van de Volmerlaan een geparkeerde auto in beslag genomen die eerder was gestolen bij een woninginbraak.

Ook taxi’s gecontroleerd
Op de Gemeentewerf werden naast de gebruikelijke automobilisten en bromfietsers, ook taxi’s gecontroleerd. Bij zeven van de acht taxibestuurders werd een bevel gegeven voor het staken van de arbeid. Zij konden bijvoorbeeld niet aantonen voldoende rusttijd te hebben gehad