Twee oud speelsters Basketbalvereniging Lokomotief wereldkampioen onder 23

Twee oud speelsters Basketbalvereniging Lokomotief wereldkampioen onder 23

Twee oud speelsters van Basketbalvereniging Lokomotief zijn wereldkampioen geworden op het WK 3×3 basketbal onder 23. Lotte Sant en Zoë Slagter versloegen samen met hun teamgenoot Lotte van Kruistum, gastland Polen in een enerverende finale.

Nagelbijten tot het einde
Lotte Sant en Zoë Slagter hadden beiden een zeer belangrijke rol in de finale; met nog iets minder dan een minuut te gaan stonden de Nederlandse vrouwen nog met 16-15 achter. Door een vrije worp van Lotte Sant kwam Nederland terug tot een gelijke stand van 16-16. negen seconden voor het einde van de wedstrijd, zette de enige niet oud-Lokomotief speelster van Kruistum Nederland zelfs op voorsprong. Echter scoorde Polen met nog 2 seconden te gaan de gelijkmaker en dus moest de winnaar komen in de overtime.

Wereldkampioen!
Nederland was allerminst onder de indruk; Lotte Sant zette Nederland op een 18-17 voorsprong en van Kruistum zorgde voor de beslissing door met een vrije worp de winnende 19-17 op het scorebord te zetten. Dit is de eerste keer dat een Nederlands basketbalteam wereldkampioen is geworden.  Oud speelsters van Lokomotief Lotte Sant en Zoë Slagter waren in de finale goed voor respectievelijk 5 en 8 punten.