Zwaaistenen onthuld bij woonzorgcentrum Onderwatershof

Zwaaistenen onthuld bij woonzorgcentrum Onderwatershof

Vandaag om 14:00 heeft woonzorgcentrum Onderwatershof samen met wethouder Sociaal Domein Larissa Bentvelzen twee zwaaistenen onthuld. Zwaaistenen zijn vrolijke stoeptegels die uitnodigen om elkaar op straat te groeten. De stenen liggen aan beide kanten van het gebouw, dus aan de Van Vredenburchweg en het verlengde van het Julialaantje. Het initiatief kwam vanuit twee bewoners uit de wijk die vonden dat het sociale contact in de omgeving wel wat verbetering kon gebruiken. De locaties rondom Onderwatershof leek hen ideaal, aangezien aan beide kanten van het gebouw veel mensen lopen.

Net als vroeger
Wethouder Bentvelzen is enthousiast:”Met de stenen kunnen mensen makkelijker contact met elkaar leggen en zo eigenlijk een beetje terug naar het Nederland van  vroeger, toen het nog heel normaal was om elkaar op straat te groeten.” Bewoner Greet is het hier mee eens: “Ik vind het leuk!”, is haar reactie op de onthulling. In Rijwijk liggen momenteel in totaal drie zwaaistenen. We zijn echter niet de eerste gemeente: door heel Nederland zijn er al 720 te vinden.