Feestelijke heropening van Sportpark Elsenburg

Feestelijke heropening van Sportpark Elsenburg

Zaterdag 30 september werd het sportpark Elsenburg feestelijk heropend door wethouder Sport Larissa Bentvelzen. Dit deed zij samen met de (oud) voorzitters van RWV De Spartaan, Fiets Cross Club Rijswijk en de Rijswijkse Hockey Club. De opening werd druk bezocht. Het terrein werd versierd met vlaggen en er waren springkussens aanwezig. 

Vernieuwing
Op donderdag 10 juni 2021 is het project van start gegaan. En het ontwerp van het complex is tot stand gekomen door de goede samenwerking tussen de drie verenigingen en Gemeente Rijswijk. De nieuwe inrichting en alle sportfaciliteiten op het sportpark geven nu voldoende ruimte voor alle leden van de sportverenigingen. Zo heeft de Rijswijkse Hockeyclub er een hockeyveld bijgekregen, De Rijswijkse wielervereniging De Spartaan, een nieuw wielrenparcours met baanverlichting en De Fiets Cross Club Rijswijk een nieuw BMX fietscrossterrein. 

Clubgebouwen
De werkzaamheden aan het  sportpark is nog niet helemaal afgerond. Het sportpark voldoet betreft de verenigingsgebouwen niet meer aan de capaciteit van de verenigingen. Het clubgebouw van de Rijswijkse hockeyclub is te klein voor het grote aantal leden. Wielervereniging de Spartaan heeft helaas geen clubgebouw meer, omdat deze is gesloopt tijdens de aanleg van de nieuwe wielerbaan. De Fiets Cross Club heeft een nieuwe BMX-baan en ook voor deze club is een clubgebouw nodig.