Woningbouwproject KIEM van start

Woningbouwproject KIEM van start

Dinsdag 3 oktober vond de officiële start plaats van het woningbouwproject KIEM in Pijnacker. Wethouder Frank van Kuppeveld stortte samen met de toekomstige bewoners het eerste deel van de fundering.

Gemeente is verheugd
Aan het einde van de festiviteiten werd ook een gesigneerde vlag gehesen met diverse succeswensen voor de bouwvakkers en aannemer Van Zanten Bouw. Wethouder Frank van Kuppeveld had het volgende te zeggen in een persbericht: “De gemeente Pijnacker-Nootdorp is verheugd dat met de bouw van de wijk KIEM in De Scheg is gestart, waar circa 300 woningen zowel dichtbij het centrum van Pijnacker als dichtbij het groene buitengebied gebouwd worden. Woningen in diverse prijsklassen, sociale huur en vrije sector.”

KIEM
Het project wordt gerealiseerd in de nieuwe woonwijk De Scheg. KIEM zal plaats bieden aan circa 340 woningen. In de eerste fase wordt het complex vernoemd naar de voormalig grondeigenaar: de heer Bregman. De naam die is gegeven aan het complex luidt Brugman-Hoeve. De bouw zal worden gerealiseerd door Van Zanten Bouw.

De verwachting is dat de appartementen in het voorjaar van 2024 worden opgeleverd. Ook zijn er nog enkele woningen beschikbaar.