Europees feest in Rijswijk voor 50 jaar bestaan van octrooiverdrag

Europees feest in Rijswijk voor 50 jaar bestaan van octrooiverdrag

Op donderdag 5 oktober is het precies 50 jaar geleden dat het Europees octrooiverdrag werd gesloten in de Rijswijkse Plaspoelpolder en dit werd feestelijk gevierd. Dankzij dit verdrag kunnen onderzoekers, uitvinders en bedrijven over de hele wereld met één aanvraag een bescherming krijgen voor hun uitvindingen in de landen die deelnemen. 

Feestelijke bijeenkomst
Het Europees octrooiverdrag vormde de basis van het Europees octrooibureau, naast de hoofdvestiging in München heeft het EPO sinds 1988 een vestiging in de Plaspoelpolder. Om het 50-jarig bestaan te vieren vond op donderdag een feestelijke bijeenkomst plaats in de EPO- vestigingen, met onder meer liveverbindingen tussen München en Rijswijk.” Ik ben bijzonder trots dat onze stad al jarenlang een thuisbasis is van zo’n belangrijk en gerenommeerd instituut”, zegt Burgemeester Huri Sahin. 

Prijzen uitgereikt door de koning
Koning Willem-Alexander was ook aanwezig bij deze bijzondere bijeenkomst. Hij reikte prijzen uit op het podium aan de winnaars van de ‘Collaborative Art Competition’: een kunstproject voor kinderen uit alle lidstaten waarbij ze in beeld moesten brengen het leven op aarde kan worden verbeterd door innovatie.