Leerling brengt 80 nitraten mee naar school

Leerling brengt 80 nitraten mee naar school

In Rijswijk is er een jongen naar school gegaan met een wel hele bijzondere lading; in plaats van schoolboeken had de 13-jarige scholier maar liefst 80 nitraten en 5 bakjes snus bij zich.

Melding van zwaar vuurwerk binnen de school
Afgelopen donderdag 5 oktober kwam er bij de schoolwijkagent van Rijswijk een melding binnen dat een leerling zwaar vuurwerk bij zich droeg binnen de school. “Ik ben ter plaatste gegaan om te kijken om welk vuurwerk dit ging. Tot mijn verbazing zag ik dat de scholier 80 nitraten in zijn rugzak vervoerde. Bij dit vuurwerk trof ik ook nog 5 bakjes snus aan.” Aldus de wijkagent op Facebook. Snus zijn kleine zakjes nicotine die een nicotinekick kunnen geven. Het is dan ook verboden hier in Nederland.

HALT
De Politie heeft het vuurwerk en de snus in beslag genomen. Omdat nitraten onder categorie F2 vuurwerk vallen, betekent het normaliter dat de scholier strafrechtelijk zal worden vervolgd. Echter omdat het een 13 jarige jongen betreft, en omdat hij toegeeft dat het vuurwerk van hem is, zal hem HALT worden aangeboden. Ook is de scholier tijdelijk geschorst.