CDA wil levens redden door aandacht te vragen met IK ZIE JE-bankjes

CDA wil levens redden door aandacht te vragen met IK ZIE JE-bankjes

Net voordat Simon Geleijnse afscheid nam van zijn CDA en de gemeenteraad diende hij nog schriftelijke vragen in om aandacht te vragen voor mensen die problemen hebben en hierdoor een einde aan hun leven maken.

Tijd om te praten
In 2022 hebben 1.1916 mensen in Nederland de keuze gemaakt om niet verder te willen leven. In onze provincie zijn dat 400 mensen. “Het is tijd dat we gaan praten over onze problemen. Want praten kan levens redden”, aldus Geleijnse.

 

1K Z1E J3-bankjes
CDA Rijswijk stelt dat er sinds september 2022 door heel Nederland al meer dan 1000 ‘1K Z1E J3-bankjes’ geplaatst zijn. “Via deze campagne spoort 113 mensen aan om het gesprek met elkaar te starten over suïcide. Op de website 113.nl worden de verhalen achter de plaquettes in beeld gebracht, want achter elke plaquette zit een bijzonder verhaal. Verhalen die inspireren, die motiveren en die helpen het taboe te doorbreken”, aldus Geleijnse.

 

 

Verzoek om plaquettes in Rijswijk
Om aandacht te vestigen voor mensen die hulp nodig hebben heeft de CDA-fractie het college verzocht om in overleg met 113 Zelfmoordpreventie een aantal van deze plaquettes te bestellen en te plaatsten op bankjes in onze gemeente en daarbij een bijeenkomst te organiseren om de campagne extra aandacht te geven. Het college zal binnen 30 dagen antwoord geven op de vragen.