Gemeente Rijswijk staat stil bij gruweldaden Israel

Gemeente Rijswijk staat stil bij gruweldaden Israel

Dinsdagavond stond de gemeenteraad stil bij het geweld in Israel. Burgemeester Huri Sahin sprak tijdens de vergadering een verklaring uit:

“De afgelopen dagen zijn we geconfronteerd met de afschuwelijke beelden uit Israël. Een golf van terreur heeft in het land vele slachtoffers gemaakt. Wij hebben de verschrikkelijke beelden gezien. Om met de woorden van Minister-President Rutte te spreken: “Verschrikkelijk, ongekend en mensonterend.”

Het is onbegrijpelijk dat mensen in staat zijn tot het plegen van zulke onmenselijke gruweldaden.
Ook in Rijswijk reageren we met afschuw en verontwaardiging. Net als alle andere gemeenten tonen wij ons medeleven met de slachtoffers, hun nabestaanden en hun geliefden. En veroordelen wij het geweld.

Met deze verklaring wil ik namens ons allen kenbaar maken dat we in gedachten zijn bij het Israëlische volk en bij alle families die getroffen zijn door de gewelddadigheden en in angst verkeren om hun geliefden. Ook zijn we in gedachten bij de burgerslachtoffers aan Palestijnse zijde en hun nabestaanden.

Ik wil u vragen om te gaan staan – voor zover u daartoe in staat bent – en samen een moment van stilte in acht te nemen, ter nagedachtenis aan alle burgerslachtoffers en als steun aan de nabestaanden. Laten we samen, in verbondenheid, hopen dat er zo snel mogelijk een einde komt aan deze afschuwelijke en onmenselijke situatie.”