Rijswijkse stembureaus klaar voor de verkiezingen

Rijswijkse stembureaus klaar voor de verkiezingen

We zitten zes weken voor de landelijke verkiezingen. Op 22 november 2023 gaan ook de Rijswijkers naar de stembus. Het bemannen van de stembureaus is best een flinke opgave omdat deze verkiezingen niet in de boeken gepland stonden.

28 stembureaus in Rijswijk
Er doen 29 partijen mee aan de verkiezingen en in onze gemeente zullen er 28 stembureaus zijn. De burgemeester liet tijdens de raadsvergadering weten dat alle bureaus voldoende leden hebben. De stembureaus zijn allemaal toegankelijk voor minder validen.

Prokkel locaties
Op twee stembureaus, Stervoorde en het Huis van de stad, wordt een zogenoemd Prokkel duo benoemd. Dit betreft mensen met een licht verstandelijke handicap die onder begeleiding stembureau lid zijn. In één stembureau binnen de gemeente kunnen mensen met een visuele handicap stemmen.

Telling
Voor de telling op 23 november zijn ook voldoende tellers beschikbaar.