[VIDEO] Weerbaarheidstraining senioren tijdens de Week van de Veiligheid

[VIDEO] Weerbaarheidstraining senioren tijdens de Week van de Veiligheid

Burgermeester Huri Sahin opende dinsdag 10 oktober de weerbaarheidstraining voor senioren tijdens de Week van de Veiligheid in het Stadhuis in Rijswijk. Deze training werd gegeven door weerbaarheidsprofessional Edwin van Rijswijk, eigenaar van Trots en Weerbaar.

Online veiligheid
Een aanzienelijk deel van de training focuste zich op het weerbaarder worden tegen cybercriminaliteit.”Senioren zijn vaak minder digitaal vaardig dan anderen en dit maakt hun een doelwit van cybercriminaliteit. Mijn training maakt ze bewust van de gevaren, zodat senioren vervolgens onderling elkaar kunnen helpen en onderwijzen,” vertelt Van Rijswijk. Ook kregen de senioren tips mee om zakenrollers tegen te gaan, handige websites waar ze bepaalde verdachten activiteiten kunnen melden en een gratis passenhouder die beschermd tegen ongewenst gebruik

Week van de Veiligheid
De training werd gegeven in het kader van de Week van de Veiligheid. Tijdens deze week rijdt er een ‘Veiligheidsmarkt op Wielen’ door Rijswijk, die op plekken stopt om mensen daar te informeren en helpen op het gebied van veiligheid. Meer weten over wat deze week allemaal biedt? Kijk op de website van de gemeente.