[VIDEO] Gemeente hijst regenboogvlag ter ere van Coming Out Day

[VIDEO] Gemeente hijst regenboogvlag ter ere van Coming Out Day

Vanmorgen werd bij het Stadhuis in Leidschendam een regenboogvlag gehesen ter ere van Coming Out Day. Op deze dag wordt aangedacht besteed aan het uit de kast komen, het moment dat mensen openlijk uitkomen voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. Wethouder Astrid van Eekelen was hierbij aanwezig en hees de vlag.

Zijn wie je bent
Naast ambtenaren en de Gemeenteraad van Leidschedam-Voorburg waren ook leerlingen van het Gymnasium Novum Voorburg aanwezig bij het hijsen van de vlag. Zij zijn op hun school lid van de Gender Sexuality Alliance (GSA), een groep die pleit voor acceptatie van iedereen, ongeacht gender of seksualiteit. Iedereen moet, zeker op school, namelijk kunnen zijn wie ze zijn. Ook Hans Kruijssen, secretaris van de Raad van Kerken en dominee Robert Stigter waren aanwezig om hun steun voor Coming Out Day te betuigen.