Leerlingen basisschool Omnia ontbijten met burgemeester Björn Lugthart

Leerlingen basisschool Omnia ontbijten met burgemeester Björn Lugthart

Op woensdagochtend 11 oktober schoof burgemeester Björn Lugthart aan bij het ontbijt met de leerlingen van basisschool Omnia in Nootdorp. 

Burgemeestersontbijt
Als gemeente vindt Pijnacker-Nootdorp ontbijten erg belangrijk. Daarom wordt er ieder jaar meegedaan met het Burgemeestersontbijt. Ook burgemeester Björn Lugthart vindt het belangrijk dat er aandacht is voor een gezond ontbijt. Hij zegt hierover het volgende: “Samen met de leerlingen van groep 7 en juffen hebben we er een gezellige en voedzame ochtend van gemaakt. En dat is nodig, want het is nog steeds zo dat niet ieder kind de dag start met een goed ontbijt. En dat is zonde, want een gezond ontbijt geeft meer energie voor de rest van de dag.”  

Gezonde start
Het ontbijt van de leerlingen voldeed aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Zo werd er volop genoten van volkorenbrood en volkorenbolletjes van Bakker Richard van ’t Stoepje uit Nootdorp met gezond beleg erop. 

Onderdeel Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt is een vast onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Het is al jaren een feit dat veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Daarom is het belang van dit moment zo groot, want een schooldag beginnen met een slechte start heeft invloed op de schoolprestaties van de leerlingen. Dit jaar worden het Burgemeestersontbijt en het Nationaal Schoolontbijt op twee verschillende momenten georganiseerd.