Pijnacker-Nootdorp komt weer positief uit de test

Pijnacker-Nootdorp komt weer positief uit de test

In Pijnacker-Nootdorp hebben over het algemeen inwoners niet al te veel te klagen. Sterker nog, de gemiddelde inwoner van Pijnacker-Nootdorp geeft hun leefomgeving maar liefst een 8. Dit blijkt uit de tweejaarlijkse leefbaarheidsmonitor. Dit jaar kregen rond de 6500 inwoners van maar liefst 24 verschillende wijken een vragenlijst binnen. Een goed percentage van 37% heeft dit ingevuld, ongeveer 2400 verschillende mensen dus.

Resultaten
Over de omgeving zelf zijn de inwoners erg tevreden. Er is gekeken naar 5 verschillende hoeken. De kwaliteit van woningen (7,9), woonomgeving (7,1), groenvoorzieningen (7), speelvoorzieningen (6,9) en algemene voorzieningen (6,9). Het is ongeveer vergelijkbaar met het oordeel van twee jaar geleden, alleen de woningen zijn iets vooruit gegaan.

De veiligheid in Pijnacker-Nootdorp is ook nog steeds ruim voldoende. Het veiligheidsgevoel (7,8). Overlast van criminaliteit (7) en overlast van anderen (7,1) .

Inwoners ervaren de meeste hinder van verkeer en vervuiling, waarbij de vervuiling in de afgelopen twee jaar is verminderd (6,3 voor verkeer en 6,7 voor vervuiling). Daarentegen is er weinig overlast van activiteiten in de gemeente, met een waardering van 8,5

Het gebruik van de resultaten
De resultaten worden uiteindelijk gebruikt in het gemeentelijk beleid en de werkzaamheden van de gemeente. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld het beleid over veiligheid en jeugd, maar ook over gebiedsgerichte projecten.