De wijk Tuindershof in Pijnacker blijft groeien

De wijk Tuindershof in Pijnacker blijft groeien

De wijk Tuindershof in Pijnacker is nog steeds aan het groeien. Op dinsdag 10 oktober werd alweer de eerste paal geslagen van  De Erven, een sfeervolle wijk met 29 woningen. Hierbij waren de toekomstige bewoners aanwezig.

Duurzame wijk
Tuindershof is een erg duurzame wijk en er is veel aandacht voor mens en dier. Er komen maar lieft 80 verschillende bomen in de wijk en naast groen, speelt water ook een grote rol in de wijk. Zo woont bijna elke bewoner aan het water, heeft er uitzicht op of loopt binnen 1 minuut naar water toe. Ook worden de oevers zo ingericht dat dieren er zich al snel thuis voelen en voor kinderen is er een eiland om op te spelen.

Wethouder Frans van Kuppeveld zegt het volgende over de wijk: “Tuindershof is een prachtige wijk waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Dit geldt niet alleen voor de techniek en materialen van de woningen, maar ook voor de openbare ruimte. Deze is klimaatadaptief aangelegd, met veel aandacht voor biodiversiteit. Daarbij is er veel aandacht voor diversiteit in woningen. Het feit dat zo’n uiteenlopende groep mensen én dieren hier een thuis kan vinden, doet me goed. Dat is waar Pijnacker behoefte aan heeft.”

Toekomst
De Erven bestaat uit 15 vrijstaande woningen, 8 Hoeves en 6 twee-onder-een-kapwoninge. Op de website www.nieuwbouw-tuindershof.nl staat het aanbod van dit moment en kun je zien wat de nieuwste fase van Tuindershof te bieden heeft. Voor fase 3a1 zal de verkoop eind oktober gaan starten.