Leidschendamse aanrander krijgt zes maanden celstraf

Leidschendamse aanrander krijgt zes maanden celstraf

De 41-jarige Morteza B. heeft zes maanden celstraf opgelegd gekregen voor het aanranden van twee vrouwen. De man werd vrijgesproken van ontucht met een derde vrouw en verkrachting kon volgens de rechter ook niet worden bewezen.

Gesloten supermarkt
Op 27 augustus 2022 stond een dame voor de gesloten deuren van een supermarkt in Leidschendam toen ze werd aangesproken door Morteza. De man vertelde de vrouw over een andere supermarkt en lokte haar mee. Iets verderop, op het Toevluchtpad, begon de man haar te betasten.

Er ontstond een worsteling en de vrouw kwam ten val. Op de grond zou de man haar hebben verkracht, maar volgens de rechter kon dit laatste niet worden bewezen.

Meerdere slachtoffers
De politie deelde herkenbare beelden van de man tijdens het onderzoek. Dit leidde niet alleen tot de aanhouding van Morteza B., maar ook meldden meerdere vrouwen zich bij de politie. Twee van hun deden eveneens aangifte van aanranding. Bij één van die twee aangiftes kon dit volgens de rechter worden bewezen.

Straf
Het OM had tegen B. drie jaar cel geëist waarvan een half jaar voorwaardelijk. Omdat verkrachting volgens de rechter niet bewezen kon worden, viel de uiteindelijke straf lager uit. Hij moet zes maanden de cel in.