Leraar van het jaar 2023 afkomstig Voorburgse school

Leraar van het jaar 2023 afkomstig Voorburgse school

De winnaar van de verkiezing Leraar van het Jaar 2023 is een docent van het Voorburgse Sint-Maartenscollege, Pieter Uittenbogaard. De verkiezing Leraar van het Jaar wordt elk jaar georganiseerd door de Stichting Leraren van het Jaar. De uitslag van de verkiezing werd een paar dagen geleden bekend gemaakt. Dit was op de Dag van de Leraar, waar VVD-minister Marielle Paul van Onderwijs de prijsuitreiking deed.

Eer
‘Ik vind het een eer’, zegt Pieter in een reactie, ‘en ik zal mijn uiterste best doen een goed ambassadeur te zijn voor het voortgezet onderwijs’. De economiedocent is opgegeven door leerlingen van de school, dat is het idee achter de verkiezing: leerlingen, maar ook bijvoorbeeld ouders en onderwijspersoneel beslissen wie er in aanmerking komt.