Klassieke muziek ‘Adoration’ te beluisteren in de Bonifatiuskerk

Klassieke muziek ‘Adoration’ te beluisteren in de Bonifatiuskerk

Zondag 22 oktober mogen James Oesi en Djuwa Mroivili een optreden geven in de Bonifatiuskerk. Het optreden wat om 15:00 begint heet Adoration . Contrabassolist James Oesi en pianiste Djuwa Mroivili gaan voor het aller eerst samen werken.

Programma
Het programma zal bestaan uit wat bekendere en juist minder bekende klassiek werk. De muziek is gecentreerd rond de 19e en begin 20e eeuw. Je zal muziek voorbij kunnen horen komen van Dvořák, Brahms en Gerswhin. Natuurlijk spelen ze nog meer. Naast dat zullen Oesi en Mroivili ook klassieke Afro-Amerikaanse composities uit die periode opvoeren, die aanzienlijke invloed hadden op zowel Dvořák als Gershwin. Dit zal helpen om de historische achtergrond van deze werken begrijpelijker te maken voor het hedendaagse publiek.

James Oesi
James Oesi is een bekende contrabassist. Hij speelt sinds 2009 solo op de contrabas in beroemde zalen en op festivals. Ook zie je hem vaak op tv en de radio, zoals in programma’s als Podium Witteman. Sinds 2023 geeft hij les aan het Conservatorium van Utrecht.

Djuwa Mroivili
Djuwa Mroivili, geboren in 1998 in Amsterdam, studeerde in 2021 af in Klassieke Muziek met piano als haar hoofdvak aan het ArtEZ Conservatorium. Ze staat op het podium vooral bekend als een verhalenverteller en combineert muziek, woorden en beweging om verhalen te vertellen. Ze werkt vaak samen met kunstenaars uit verschillende disciplines. Djuwa Mroivili  was te gast in het tv-programma Podium Witteman. Ze doet onderzoek naar zwarte en vrouwelijke componisten uit de eerste helft van de 20e eeuw en voert regelmatig hun muziek uit.