Groot onderhoud aan de bomen in Rijswijk

Groot onderhoud aan de bomen in Rijswijk

Aankomende winterperiode wordt er weer groot onderhoud gepleegd aan de bomen in Rijswijk.

Belang van onderhoud

Bomen zijn belangrijk voor Rijswijk, zo onze bomen verbinden de parken, ze maken de straten gezelliger en ze zijn goed voor de gezondheid van mens en dier. In totaal beheert Rijswijk ongeveer 35.000 bomen langs straten, in parkjes en plantsoenen.Het onderhoud aan de bomen betekent dat de bomen die ziek, dood of van slechte kwaliteit zijn worden verwijderd. Het gaat hierbij om totaal 373 bomen. Op deze kaart ziet u waar de bomen staan. Nadat de kapvergunning verleend is, krijgen deze bomen een lint om de stam.

Plaatsing nieuwe bomen

De bomen die verwijderd zijn, worden zo veel mogelijk vervangen door nieuwe exemplaren. Dit geldt ook voor de 40 iepen die afgelopen zomer verwijderd zijn in verband met de dodelijke iepziekte. Maar in sommige gevallen lukt vervangingen niet door bijvoorbeeld, omdat een straat binnen een paar jaar een nieuwe inrichting krijgt en er voor nieuwe bomen geen kans is om te groeien, of een door een grote hoeveelheid aan kabels en leidingen onder de grond.

Op de plaatsen waarop de nieuwe bomen worden geplaatst, worden alvast boompalen geplaatst. De beste periode om bomen te plaatsen is vanaf november tot april.