Minder treinen tussen Den Haag, Rijswijk en Rotterdam

Minder treinen tussen Den Haag, Rijswijk en Rotterdam

Wie vaak met de trein reist vanaf Rijswijk is het vast wel opgevallen dat er nu alleen nog maar sprinters om het halfuur rijden. Dit heeft te maken met werkzaamheden die Pro Rail aan het uitvoeren is. Ook de komende anderhalve maand gaan reizigers hinder ervaren tussen de stations Den Haag centraal en Rotterdam Centraal.

Minder sprinters vanaf Rijswijk
Treinreizigers vanaf Rijswijk hebben deze week last van minder treinen. Tot aan vrijdag wordt er namelijk aan het spoor gewerkt door Pro Rail, tussen Den Haag en Dordrecht. Hierdoor rijden er op dit traject minder sprinters.

Werkzaamheden tussen Den Haag en Rotterdam
Vanaf maandag 23 oktober tot aan zondag 3 december worden werkzaamheden gedaan aan onder andere sporen, perrons, wissels, bovenleidingen en treinbeveiliging. Hierdoor rijden er de komende periode minder Intercity´s. Volgens de NS zijn deze werkzaamheden nodig om de groei van het aantal reizigers de komende jaren te kunnen verwerken. Tussen Den Haag en Rotterdam moeten namelijk de komende jaren meer treinen gaan rijden.

Mogelijk vertraging
Voor reizigers vanaf station Rijswijk die overstappen op station Delft of Den Haag Holland Spoor, is er dus de mogelijkheid op enkele vertraging of treinuitval. De NS raadt aan om kort voor vertrek uw reis te plannen op de reisplanner.