Herbeleef de oorlog met deze bunker ervaring

Herbeleef de oorlog met deze bunker ervaring

Een bunker bezoeken in Rijswijk klinkt onwerkelijk maar 5 november kan het. Vanaf 10:00 tot en met 15:30 kan jij als bezoeker een unieke ervaring beleven. Bunkercomplex Park Overvoorde waar de tweede wereld oorlog en de koude oorlog paden kruizen opent zijn deuren.

Een belangrijk deel voor de Duitsers
Deze bunker was vroeger een commandopost. De commandopost stamt uit de tijd van de tweede wereldoorlog. Er werden in deze tijd meerdere Duitse gebouwen neergezet rondom dit gebied. Dit complex is een erg belangrijk onderdeel van de Duitsers geweest. De bunker zorgde namelijk voor het Duitse radioverkeer en het afluisteren van berichten Na de tweede wereldoorlog werd de bunker opnieuw in gebruik genomen door de B.B (bescherming bevolking). Deze organisatie gebruikte het voor zowel een opleidingscentrum en trainingscentrum.

Museum
Op de locatie kan je een klein museum vinden. Dit museum mag dan niet groot wezen maar je krijgt wel echt de belevenis van die tijd mee. Zo kan je ook de inrichting zien van een schuilplaats en kan je de gevolgen meemaken van een eventuele kernbom aanslag.

Omdat de bunker best streng toezicht had tijdens de oorlog met toegang tot het gebied weten veel mensen nog niet heel veel over het complex. Daarom wordt het ook wel ‘het best bewaarde geheim van Rijswijk’.

 

Bron afbeelding: Museum Bescherming Bevolking