Doe mee met het NK Tegelwippen

Doe mee met het NK Tegelwippen

Het jaarlijkse evenement NK Tegelwippen is bijna afgelopen.Dit jaar gaan 150 gemeenten, waaronder ook Rijswijk, de strijd met elkaar aan om tegels in tuinen te vervangen door groen.

Tegel eruit, bol erin
Op zaterdag 28 oktober is de eindsprint van het NK Tegelwippen. Dit is de laatste kans om je tuinbestrating gratis in te leveren bij de Tegeldumpcontainer. Deze container staat van 12.00 uur tot 15.30 uur op de hoek van de kruising Pasgeldlaan – Jaagpad. Als je je tegels inlevert krijg je een gratis biologisch voorjaarsbollenpakket.

Beter klimaat door meer groen
Het KNMI presenteerde nog niet zo lang geleden de nieuwe klimaatscenario’s voor Nederland. We krijgen nog meer te maken met hittegolven, langdurige droogte en enorm zware regenbuien.De gevolgen van extremer weer kunnen deels worden  opgevangen door meer planten en bomen te planten.