Scheidsrechter onder politiebegeleiding van vereniging

Scheidsrechter onder politiebegeleiding van vereniging

Afgelopen zaterdagvond vond in Rijswijk het KNVB-bekerduel RVC Celeritas – BSC ’68 plaats. De scheidsrechter van dienst heeft na afloop hiervan het sportcomplex onder politiebegeleiding moeten verlaten. Hij voelde zich bedreigd. De ploeg uit Rijswijk verloor met 2-5.

Opvallend begin
Al in de beginfase van de wedstrijd gebeurde er iets opmerkelijks: de doelman van Celeritas lag gebleseerd op de grond en scheidsrechter Ivo Yanover reageerde hier niet op. BSC kon dus zeer eenvoudig de 0-1 op het scorebord zetten. Hierna besloot BSC vanwege het onsportieve doelpunt, een speler van Celeritas vrije doortocht te verlenen om de stand weer in evenwicht te brengen.

Politie gebeld door scheidsrechter
Diep in de tweede helft stond BSC inmiddels op een 2-3 voorsprong. De keeperstrainer van de ploeg uit Rijswijk kreeg een rode kaart voorgeschoteld na commentaar op de leidsman, net als twee veldspelers van Celeritas. BSC won uiteindelijk met 2-5. De scheidsrechter Yanover liet weten na de wedstrijd besmeurd te zijn met spuug en slijm. De arbiter durfde na de wedstrijd niet meer alleen uit de kleedkamer te komen, mede omdat er op de deur van zijn kleedkamer zou zijn gebonsd. Hierna heeft de man de politie gebeld en is door hun begeleid van het complex.