Buurtgezinnen verzorgt onvergetelijke dag voor gezinnen uit Rijswijk

Buurtgezinnen verzorgt onvergetelijke dag voor gezinnen uit Rijswijk

Donderdag werd de Heppie Tour georganiseerd samen met Buurtgezinnen in Rijswijk. Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. Sanne van Buurtgezinnen Rijswijk ging mee met de tour en schreef een verslag voor Rijswijk.tv:

Een grote bus vol Buurtgezinnen uit Rijswijk zee koers richting attractiepark Julianatoren. De gezinnen keken er al weken naar uit.
“We hebben er zin in” kreeg ik voorafgaand aan de grote dag regelma?g te horen. En ik, als coördinator voor S?ch?ng Buurtgezinnen in de gemeente Rijswijk, had er ook zin in. Het is bijzonder om deze Heppie Tour te mogen organiseren voor de gezinnen die dit echt kunnen gebruiken. Heppie Tour is een ini?a?ef van Het Vergeten Kind.

 

De dag begon vroeg. Om 08:15 uur stonden de eerste gezinnen klaar om de bus in te gaan. Onze vrolijke buschauffeur begroe=e ons: “HEPPIE er zin in?”. De stemming zat er goed in. Met 57 beze=e stoelen bracht de bus ons veilig naar Apeldoorn. Daar aangekomen kwamen de vrijwilligers van Heppie Tour de entreekaarten en consump?ebonnen uitdelen. Ook konden de vrijwilligers aan gezinnen gekoppeld worden om mee te lopen in het park en te helpen waar nodig. De gezinnen mochten op eigen houtje het park verkennen.

De weergoden hadden het beste met ons voor, want het was een heerlijke en droge dag.

Julianatoren is een leuk, kleinschalig park voor kinderen tot en met 10 jaar. Ik ben de hele dag rond gaan lopen en zo kwam ik diverse gezinnen tegen. En ik had geluk, want ik mocht meerdere keren met kinderen mee de a=rac?es in. Een moeder belde me op: “Ik sta bij de achtbaan en mijn dochter wil er dolgraag in, maar de andere twee kinderen niet. Kun je alsjeblieY helpen?” Natuurlijk! Er werd gegild in de achtbaan, geduizeld in de theekopjes en gelachen in de helikopters. Het gaf mij de kans om de gezinnen op een andere manier te leren kennen. Sommigen van hen zijn al gekoppeld aan een fijn steungezin en anderen nog niet. Onderling werd er ook contact gelegd en zo liepen sommige gezinnen de gehele dag samen door het park.

Om 15:30 uur verzamelden we weer bij de bus. De gezinnen waren voldaan en vol verhalen. Tijdens de reis terug was het rus?g in de bus. Zowel sommige kinderen als ook ouders lagen lekker te slapen en te dromen van de leuke dag. De reac?es achteraf waren hartverwarmend. Ik kijk terug op een gezellige, geslaagde en Heppie dag.

Voor meer informatie over de buurtgezinnen of aanmelden ga je naar buurtgezinnen.nl of mail naar Sanne.