Grote zoektocht na melding van persoon te water

Grote zoektocht na melding van persoon te water

Op maandagmiddag 23 oktober heeft er een grote zoektocht plaatsgevonden in het water langs de Westlaan in Pijnacker. Dit gebeurde na de vondst van een fiets met een sleutel in het slot langs de kant.

Hulpdiensten gealarmeerd
De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse, nadat deze rond 15:35 uur werden gealarmeerd. Zo ware onder andere een duikteam van kazerne Delft, een ambulance en meerdere politie-eenheden waren aanwezig. Eerst zijn brandweerlieden in waadpakken in het water gaan zoeken, waarna later het duikteam van kazerne Delft te water is gegaan om ook te zoeken. Ook een politiehelikopter heeft langere tijd boven het incident gevlogen om met behulp van warmtebeeldcamera’s in het water te zoeken.

Het gemaal uitgezet
Een medewerker van waterschap Delfland was snel aanwezig en heeft op advies van de hulpdiensten, het gemaal uitgezet. Zo konden de duikers rond het gemaal gaan zoeken naar een eventuele drenkeling.

Zoektocht afgeblazen
Na ruim een uur zoeken werd de actie afgeblazen en mochten de duikers uit het water gaan. Er werd niemand in het water aangetroffen.Wie de eigenaar is van de aangetroffen fiets, wordt nog onderzocht door de politie.

Tijdens de zoekactie waren het fietspad en een gedeelte van de Westlaan afgesloten voor het verkeer.