Lange wachtijden bij aanvraag paspoort/ID in 2024

Lange wachtijden bij aanvraag paspoort/ID in 2024

Veel paspoorten en ID-kaarten verlopen in 2024. Er zijn namelijk veel van deze documenten rond 9 maart 10 jaar oud. Daarom verwacht de gemeente Pijnacker-Nootdorp een grote hoeveelheid aan nieuwe aanvragen.

Snel lange wachttijden
Mocht jij een bijna verlopenen paspoort of ID hebben, maak dan op tijd een afspraak. Wacht niet te lang want het kan snel vol lopen. Dus check voor de zekerheid als je tijd heb even wanneer jouw ID of paspoort verloopt. Een afspraak maken kan snel online via de site van de gemeente: www.pijnacker-nootdorp.nl/afspraak-maken. Dit kan je al weken van te voren inplannen zodat jij tijd genoeg heb om een tijdstip te vinden wat voor jou uitkomt.

Benodigdheden bij een afspraak
De gemeente verzoekt om op tijd te komen, om lange wachttijden te voorkomen. Als je aankomt vragen ze om je oude ID/paspoort en een nieuwe recent gemaakte pasfoto. Mocht je voor je zoon/dochter komen  moet je de lengte weten. Die zou je eventueel even van te voren kunnen opmeten.