[VIDEO] De Christiaan Huygens Jeugdprijs 2023 in Voorburg uitgereikt!

[VIDEO] De Christiaan Huygens Jeugdprijs 2023 in Voorburg uitgereikt!

Gistermiddag werd in het Corbulo Collge in Voorburg de Christiaan Huygens Jeugdprijs uitgereikt aan een groep VMBO-leerlingen. Vier scholen uit de regio presenteerde een product of idee waarna voor deze beide catogorieen door de jury een winnaar werd gekozen. Dit jaar organiseerde het Corbulo College de eerste editie.

Innovatie
‘Tegenwoordig staan we in Nederland voor grote uitdagingen die om technische innovatie vragen. Een prijsuitreiking zoals vandaag stimuleert kinden hier over na te denken, wat heel goed is,’ aldus Jeffrey Keus, wethouder van Leidschendam-Voorburg. Keus maakte deel uit van de jury en mocht de prijzen aan de kinderen uitreiken. De winnaars kwamen van het Corbulo College en van het Sint-Maartens College in Voorburg.

Techniekmarkt
‘S ochtends stond de aula van de school al in het teken van techniek. Verschillende bedrijven en organisaties hadden er hun stent neergezet om zo een heuse techniekmarkt voor de kinderen te creëren. Zo waren onder andere de Technische Universiteit Delft en de Haagse Hoge School aanwezig. ‘Het doel was om de kinderen te inspireren en aan het denken te zetten over de mogelijkheden voor hun in de techniek, en zoals ik de gezichten kan inschatten is dat gelukt,’ vertelt de directrice van het Corbulo College, Barbara van Dongen, trots. Ze zegt nu al uit te kijken volgend jaar de tweede editie te mogen organiseren.